Selecteer een pagina

Een tijdje terug had ik, Evelyne, een bijzondere ervaring.

Ik deed mee aan een ‘adem-wandeling’. Twee uur lang met een kleine groep mensen in stilte wandelen langs bijzondere energieplekken in het bos. Tijdens deze wandeling lag de focus op onze ademhaling.

Ik wist eerlijk gezegd niet goed wat ik ervan kon verwachten. Maar ik was nieuwsgierig en besloot het gewoon over me heen te laten komen.

Onze gids vertelde: “Het eerste wat we doen als we geboren worden is in-ademen. Het laatste wat we doen voordat we sterven is uit-ademen. In tussentijd blijven we ademen. Het stopt nooit. Je adem is altijd bij je

Heel bewust stonden we stil bij onze ademhaling. Hoe die er ALTIJD is. Hoe die een anker voor je kan zijn. Niet alleen tijdens deze speciale wandeling, maar ook thuis, op de bank en aan het werk. Bij stress en ontspanning. In de ochtend, middag en avond.

Focus op je ademhaling, al is het maar een minuut. Het brengt je in contact met je lijf en het brengt rust in je hoofd. Het enige wat je hoeft te doen is voelen hoe je in ademt en weer uit ademt. That’s all. Zo stap je voor even uit de hectiek en sleur van de dag.

Dat doet goed.