Vragen over de bevalling
Tijdens onze Colour Your Cloud Online Meet Ups over bevallen krijgen we veel vragen over angst voor de pijn tijdens de bevalling. Of het dan misschien maar beter is om van tevoren een epiduraal oftewel een ruggenprik te regelen, of een ruggenprik pijn doet en of je daar nú, in je zwangerschap al per se een besluit over moet nemen.

Bang voor de pijn
Ons antwoord op deze vragen gaat niet over het wel of niet besluiten tot een epiduraal. Waar wij jou als zwangere, met angst voor de pijn, graag naar willen laten kijken is die angst. Ik zal je uitleggen waarom dat zo’n belangrijke stap is.
Als je je aandacht richt op een ruggenprik neem je je aandacht weg van de angst. Daardoor is de angst niet weg, maar alleen je aandacht. En als je eenmaal een besluit hebt genomen over het wel of niet nemen van die prik dan is je angst er nog steeds. Sterker nog, die wordt misschien alleen maar groter?

Wat te doen bij angst voor de bevalling?
Vaak wordt gedacht dat angst voor de bevalling iets is waar je maar mee te dealen hebt en dat je er niet echt iets aan kunt doen. Dat is niet waar.
Tijdens een coachgesprek met een zwangere die heel erg opziet tegen de bevalling gaan we met haar juist kijken naar de angst.

Samen kijken we er echt eens goed naar.
• Hoe kijk jij aan tegen pijn?
• Waar ben je eigenlijk echt bang voor?
• Wat vertellen anderen jou over hoe de pijn van de weeën zal zijn?
• Heb je echt wel eens goed over de pijn tijdens de bevalling na (of door) gedacht?
• Heb je het er met al eens met iemand over gehad?
• Wie kan jou daar iets over vertellen? Wie kan jou goede, betrouwbare informatie geven?
• Weet je waar de pijn tijdens de bevalling precies vandaan komt?

Praten over je angst en er meer over te weten komen, zorgt ervoor dat je je minder angstig gaat voelen. Je zult merken dat je er meer grip op krijgt. Daardoor kan het vertrouwen in jezelf groeien. En kun jij met een veel geruster gevoel aan je bevalling beginnen.

Advies
Dus ons advies; durf je angst voor de pijn tijdens de bevalling in de ogen te kijken, durf erin te stappen en durf erover te praten, verzamel goede informatie en stel vragen.
Wil je er eens samen met ons naar kijken? Plan een gratis 1 op 1 gesprek met ons in, wij helpen je echt graag verder op weg!

Echt doen hoor!

Liefs Dominique en Evelyne

Malcare WordPress Security