Een bevalling is een bijzondere en ingrijpende gebeurtenis in je leven

Een gebeurtenis waar veel emoties bij komen kijken, zowel positieve als negatieve. Dat is normaal. Maar, als je bevallingservaring wordt overschaduwd door negatieve gevoelens en gedachten dan drukt dat een stempel op hoe jij je na je bevalling voelt. Jouw gedachten en gevoelens daarover werken door in jezelf, in de relatie met je kindje en met de mensen die je liefhebt om je heen.

Wij helpen jou bij het verwerken van je bevalling. De gebeurtenis zelf en hoe het gegaan is kunnen we niet veranderen. De impact ervan wel. Ook jij kunt met een ander gevoel aan de bevalling terugdenken, dat geeft rust. De weg is vrij om te kunnen genieten, een hechte band met je kindje op te bouwen en niet meer met een rotgevoel aan je bevalling terug te denken. 

Wil je weten of wij je kunnen helpen, meld je dan aan voor een (gratis) telefonisch oriëntatiegesprek met een van ons. 

Minicursus bevalling

Wij zijn Dominique en Evelyne, wij werken inmiddels ruim 25 jaar met vrouwen die moeder worden. Eerst als verloskundige, nu als coach.

Doordat we duizenden bevallingen hebben begeleid weten we precies hoe het er tijdens een bevalling aan toe kan gaan. We hebben heel veel scenario’s voorbij zien komen. We snappen jou, we weten hoe het voelt en we hebben gezien dat de impact van een negatieve bevalervaring op het leven daarna groot is.

Voor de verwerking van jouw bevalling gebruiken we verschillende methodes, bijvoorbeeld EMDR.

Hoe voel jij je als je aan je bevalling terugdenkt? Als je je schuldig, machteloos, verdrietig, boos of op een andere manier onprettig blijft voelen over momenten tijdens je bevalling neem dan contact met ons op. We luisteren graag naar jouw verhaal en samen kijken we wat jij nodig hebt om je bevalling een fijne plek in je leven te geven. 

Als je bevalling heftig voor je is geweest, dan denk je misschien dat je de enige bent die daarmee zit. Dat is niet zo. Wist je dat in Nederland 1:5 vrouwen 3 jaar na haar bevalling nog steeds met negatieve gevoelens terugdenkt aan die bevalling?

Vrouwen die bij ons kwamen zeiden tijdens het eerste gesprek:

“Ik neem mezelf veel kwalijk. Ik heb het gevoel dat ik alles maar heb laten gebeuren.”
“Ik heb me zo machteloos gevoeld, net een vogeltje dat van haar nest wordt gejaagd.”
“Ik durfde gewoon niet meer te vertrouwen op mezelf. Ik dacht ‘zij zijn de professionals, wie ben ik om te zeggen wat er moet gebeuren.’”
“Niemand luisterde naar mij en ik heb niet met de vuist op tafel geslagen. Daar voel ik me nu schuldig over. Want ik weet zeker dat het dan anders was gegaan.” 

“Ik voel nog steeds verdriet als het over mijn eerste bevalling gaat. En tegelijkertijd denk ik ‘het is alweer twee jaar geleden en ik heb twee gezonde kinderen dus waar zeur ik nou helemaal over?’”

Door deze negatieve gedachten en gevoelens over zichzelf was het voor hen moeilijk om echt te kunnen genieten van hun kind.

We hielpen deze vrouwen om met een beter gevoel aan hun bevalling terug te kunnen denken. En dit is wat ze na die hulp zeiden:

“Het is heel gek, ik weet nog hoe mijn bevalling is gegaan maar, al zou ik het willen, het lukt me gewoon niet meer om me er rot over te voelen.”

“Ik voel me rustiger, word niet meer overspoeld door emoties. Heel fijn.”

“Er stroomt nu meer liefde tussen mijn zoontje en mij.”

“Er is veel meer rust gekomen en ik durf nu na te denken over een tweede kindje.”

“Het is haast te vreemd voor woorden maar ik lijk het zelfs ook aan mijn dochtertje te merken, ze slaapt veel beter en is rustiger.”

Schrijf je in voor een gratis telefonisch oriëntatiegesprek met een van ons.

Malcare WordPress Security