Hallo lieve mama, hier een berichtje uit jouw buik.

Ik ben blij dat ik in jouw buik ben genesteld, dat ik jou heb uitgekozen als mijn mama. Ik ben blij dat je er nu al voor mij bent. Iedere dag dein ik heerlijk mee met jouw dagelijkse leven. Ik hoor wat jij hoort, ik ervaar wat jij ervaart, ik voel emoties die jij voelt.

En weet je lieve mama, alles is oké. Ik heb geen oordelen, overtuigingen en vastomlijnde ideeën, die ga jij mij leren. Jij gaat mij leren wat voor jou belangrijk is in jouw leven, wat goed en wat fout is, hoe ik het leven kan vieren en hoe we met elkaar om zullen gaan. Ik sta open voor alles en ben super nieuwsgierig.

Hoe zal het strakjes zijn? Hoe zal de wereld waarin ik geboren word zijn? Ik zal gevormd worden door jou. Door hoe jij mij ontvangt op aarde, door hoe jij tegen mij praat, door hoe jij mij troost, door hoe jij je voelt en door hoe jij mij liefhebt.
Het zal soms best een beetje zwaar zijn, omdat je druk bent en veel aan je hoofd hebt. Dat voel ik nu al wel eens, maar dat is helemaal goed. Ik ben flexibel en wil graag bij jou zijn. En ik weet dat je van mij houdt.

En weet je mama, ik begrijp dat je soms dingen graag anders zou willen, dat er zoveel is waar je aan moet denken van jezelf. Maar lieve mama, wil je mij en het contact met mij daarbij alsjeblieft niet vergeten? Mij niet uit het oog verliezen?

Alles wat ik van je vraag is dat je mij iedere dag laat zien dat je van mij houdt. Dat je iedere dag een moment neemt om in contact te zijn met mij, dat je even alles aan de kant zet en je op mij focust. Dat je even geen WhatsAppjes leest of op Instagram zit. Dat je jouw liefde voor mij laat stromen en dat je dat voelt. Want dan voel ik het ook!

Als jij een lijntje naar mij uitgooit door met aandacht en liefde naar mij te kijken, met mij te kletsen, te zingen en te dansen, dan pak ik het lijntje op, sluit het in mijn hart en gooi het meteen naar je terug. Want er is niets in dit leven wat ik liever wil; ik wil niets liever dan een stevige band met jou.

Deze band zorgt ervoor dat ik jou vertrouw, dat ik weet dat ik dingen kan en dat ik zelfvertrouwen krijg. Deze band zorgt ervoor dat ik lief kan hebben en dat ik empathisch zal zijn, dat ik veerkrachtig en sterk ben en dat ik weet wat het is om mijzelf geliefd te voelen.

Dus lieve mama, wil je mij beloven dat je goed voor jezelf zorgt? Dat je de rust en de tijd neemt om met mij in contact te gaan? Dat je dat nu al doet en zeker als ik strakjes geboren ben? Dat je mij laat voelen hoeveel je van mij houdt? Zou je dat voor mij willen doen?

Dank je wel mama…..

Malcare WordPress Security