Genieten van jouw zwangerschap zonder
je zorgen te maken over je bevalling

Begin met een gerust gevoel aan je bevalling

Ben jij zwanger en voel jij je (lichtelijk) gestrest als je aan je bevalling denkt? Zie je er als een berg tegen op? Zou je die hele bevalling het liefst willen overslaan? Schuif je erover nadenken voor je uit? Het maakt eigenlijk helemaal niet uit met wat voor gevoel je aan je bevalling denkt. Een ding staat als een paal boven water: een bevalling verloopt beter als je erop voorbereid bent.

Stel je eens voor hoe fijn het zou zijn als je met vertrouwen en rust je bevalling ingaat? Dat je voelt dat je het kan. Ook al weet je niet hoe het precies zal verlopen. Stel je eens voor dat je met volle teugen kunt genieten van je zwangerschap en je verlof. Dat je uit kunt kijken naar je bevalling? Dat je je zelfs kalm en rustig voelt als je aan de bevalling denkt. Hoe heerlijk is dat?

Neem de regie

Als je gaat bevallen en je weet niet precies wat er in je lijf gebeurt of hoe je met de pijn om kunt gaan, is de kans groot dat je wordt overrompeld door de heftigheid van wat er allemaal gebeurt. Je stress neemt toe en je voelt meer pijn. Je verliest de controle over jezelf. Je begrijpt vast dat dit ongunstig is voor het verloop van je bevalling. En als je bevalling achter de rug is, denk je er liever niet meer aan terug, je probeert het zo snel mogelijk te vergeten.

Wist je dat 1 op de 5 vrouwen in Nederland 3 jaar na hun bevalling nog steeds negatief terugkijkt op die bevalling?

Dat wil je toch niet?

Als jij tijdens je bevalling de pijn aankan, voelt dat je het samen met je partner doet en dat je de regie over jezelf in eigen handen houdt, dan kijk je met een goed gevoel op je bevalling terug. Hoe deze ook verloopt. Je bent super trots op hoe je het gedaan hebt en het wordt een mooie herinnering.
Het fijne is dat je hier niks ingewikkelds voor hoeft te doen.
Bereid je goed voor, dan lukt het je.

Wij weten nog heel goed hoe het was om zelf te bevallen. De druk om het goed te doen was enorm want wij gingen als expert, als verloskundige, zelf de grote klus klaren.
Op het moment dat we aan het bevallen waren, kwamen ook wij op een punt dat we het moeilijk hadden. Dat we wilden dat het klaar was. Dat we het niet meer zagen zitten. Wat ons toen hielp was duidelijke taal en heldere uitleg over de fase van de bevalling waar we op dat moment in zaten, duidelijke uitleg over wat er nog komen ging en hoe ver we al waren gekomen. Daardoor konden we ons weer overgeven aan onze bevalling en vonden we de kracht om door te gaan. Zorg dus dat je precies weet wat er tijdens een bevalling gebeurt, volg een cursus en doe dat samen met je partner.

Maar het cursusaanbod is enorm

Daar ben je vast al wel achter. Hoe kies je de juiste zwangerschapscursus? Welke cursus past bij jou? Wat is voor jullie belangrijk? Volg een cursus waarin jullie goed worden voorgelicht én die bij jullie past.

Om je bevalling positief te ervaren heb je het volgende nodig:

 • Vertrouwen in jezelf
 • Vertrouwen in je partner
 • Samen zijn
 • Voelen dat je het kunt
 • Je kunnen overgeven aan wat er gebeurt
 • ‘In control’ zijn terwijl je los kunt laten
 • Weet wat er in je lijf gebeurt
 • Weten hoe je met de pijn om kunt gaan

20 Jaar hebben wij, Evelyne en Dominique als verloskundigen gewerkt. We hebben vele vrouwen (opnieuw) moeder zien worden. Zelf zijn we ook moeder, van 8 kinderen in totaal. We weten dus als geen ander wat jou te wachten staat.

We hebben gezien dat vrouwen die precies wisten wat er tijdens de bevalling in hun lijf gebeurde met meer rust en vertrouwen bevielen. Ook al ging het misschien niet helemaal zoals ze hadden gehoopt, ze keken er positief op terug.
En dat is heel belangrijk. Want als je positief op je bevalling terugkijkt, dan kun je relaxt voor je baby gaan zorgen.

Anders gezegd: blije moeders hebben blije baby’s en blije baby’s ontwikkelen zich optimaal.

 

En wij kunnen jou daarbij helpen! Al onze kennis over bevallen hebben we in een prachtige online cursus gestopt. Een cursus met eerlijke, no-nonsens informatie. We leiden je in 11 korte video’s stap voor stap door een bevalling heen, van de eerste wee tot en met het eerste uur na de bevalling. Zodat jij straks precies weet wat wanneer gebeurt.

En heb je vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Een online bevalcursus. Ik wist niet of dat wat voor me zou zijn. Het is toch heel anders dan een keer per week naar de yoga of zo. Maar het is me heel goed bevallen! De video’s duren gelukkig niet te lang en de oefeningen zijn fijn om te doen. Ik zou dit iedereen aanraden!

Joke, bevallen van haar eerste baby, Linde

Na het volgen van onze cursus zul je merken dat je je relaxt(er) voelt over de bevalling doordat je:

 • Weet wat er in je lijf gebeurt tijdens de bevalling.
 • Weet wat je kunt doen tijdens het opvangen van de weeën.
 • Met je partner een sterk team bent.
 • Weet wat je kunt doen als het toch anders loopt dan je had gedacht.
 • Jouw partner weet wat hij voor jou kan doen.

Kenmerken van de cursus:

 • Duidelijke stap-voor-stap uitleg
 • Mooie 3D animaties waardoor je goed ziet wat er in je lijf precies gebeurt
 • Duidelijke taal, geen ingewikkelde medische termen
 • Gemaakt en gegeven door experts
 • Geen ellenlange theorie, maar praktische en bondige informatie
 • 9 Maanden toegang tot de video’s
 • Te volgen waar je maar wil
 • Te volgen wanneer je maar wil
 • Te volgen in jouw eigen tempo
 • Iedere les kun je terugkijken, zo vaak je maar wil
 • Persoonlijk contact mogelijk als je dat wenst

Inhoud van het programma:

 • Hoe begint een bevalling?
 • Wat gebeurt er in mijn lijf?
 • Verschillende fasen van de ontsluiting
 • Pijn….wat kun je doen?
 • Ademhaling
 • Beweging en houdingen
 • Visualisatie, waarom en hoe?
 • De geboorte van je baby
 • Wat gebeurt er vlak na de bevalling?
 • Het gouden Uur
 • Partnerles
 • Wordt samen een sterk team

Nu weet ik tenminste hoe het allemaal in zijn werk gaat. Aanvankelijk was ik best heel sceptisch, ik had echt geen zin in een pufcursus. Maar de informatie is echt superduidelijk en ook mijn vriend weet nu zonder moeilijke woorden wat er gebeurt en hoe de bevalling in zijn werk gaat. We voelen ons echt klaar voor de bevalling!

Gwen en Peter

Jouw bevalling in jouw handen

€47,-

N

11 videolessen

N

Werkbladen

N

Visualisaties

N

Checklist partner

N

9 maanden toegang

Waarom zou je voor ons kiezen?

 

Dominique heeft 20 jaar als verloskundige in een eigen praktijk in Breda gewerkt en is moeder van 3 jongens en 2 meisjes. Sinds 2012 werkt ze als coach voor zwangeren en moeders en is ze trainer voor kraamverzorgenden. Dominique is oa gespecialiseerd in hechting tussen ouders en hun baby.

Evelyne heeft 20 jaar als verloskundige gewerkt, zowel in een eigen praktijk als in het ziekenhuis en is moeder van 2 meisjes en 1 jongen. Ze coacht sinds 2012 zwangeren en moeders. Evelyne is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die hun bevalling als traumatisch hebben ervaren.

Naast ons werk als coach geven wij ook door het hele land trainingen en lezingen aan kraamverzorgsters en verloskundigen. We vertellen enthousiast en met veel passie over de onderwerpen ‘hechting’ en ‘psychische problemen die voor kunnen komen bij pas bevallen moeders’.

Dominique en Evelyne vroegen mij iets te schrijven over hun cursus van ‘jouw bevalling in jouw handen’ die ik gedaan heb.
Ik vond het een goede cursus. Ik heb de video over de geboorte van de baby wel 10 keer bekeken omdat ik die zo mooi vond. Ze leggen het zo goed uit. Ik snap nu echt wat er straks van binnen allemaal gaat gebeuren. Daardoor maak ik me veel minder ongerust. Dat had ik nooit van mezelf gedacht. Voor mij is het heel fijn dat ik me rustiger voel als ik aan de bevalling denk.

Jacomine

Twijfel je nog?

Jeetje zeg, jullie cursus, betekent dat niet heel erg veel werk?

Dat valt reuze mee! We hebben korte bondige video’s gemaakt (ze duren 5-10 minuten) die je zo vaak terug kan kijken als je maar wil. Er zitten bij een paar video’s werkbladen met oefeningen. Deze zijn leuk om in te vullen en geven je een hoop inzicht. Je bepaalt helemaal zelf hoeveel tijd je daar aan wil geven.

Is het niet te ingewikkeld voor mij?

Absoluut niet! We leggen zonder moeilijke medische termen en met duidelijke 3D animaties alles uit en mocht je vragen hebben dan kun je altijd een afspraak maken voor een persoonlijk telefonisch gesprek.

Is het ook te volgen op ipad of telefoon?

Jazeker, dus waar en wanneer je maar wil!

Ik ben bang dat ik al die informatie teveel vind en het niet kan onthouden.

Dat is helemaal niet erg. Na het volgen van onze cursus snap jij waar het over gaat als je verloskundige of gynaecoloog jou iets uitlegt. Bovendien krijg je 9 maanden toegang tot de cursus en kun je alles zo vaak terugkijken als je maar wil. Als je maar vaak genoeg herhaalt ga je de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn, zeker onthouden.

Ik wil juist graag persoonlijk contact. Online heb je dat niet.

Persoonlijk contact vinden wij zelf ook heel erg belangrijk en juist daarom bieden we de mogelijkheid voor een persoonlijk telefonisch gesprek waarin je al je vragen aan ons kunt stellen. We nemen daar echt de tijd voor.

Ik ben een nuchter type, is deze cursus niet te zweverig voor mij?

Nee, het is geen zweverige cursus. We geven no nonsens, eerlijke en praktische informatie. Gebaseerd op de feiten die we in twintig jaar als verloskundige voorbij hebben zien komen.

Ik ben heel erg blij met de voorbereidende cursus die ik aan het doen ben. Zes jaar geleden heb ik zelf ontzettend veel zitten opzoeken en leren, maar daar had ik dit keer geen tijd of moeite voor over, en jullie cursus is de perfecte compilatie van al deze informatie, en meer. Ben er dolblij mee!
Dit was wat ik nog nodig had! ❤
Fijne dag voor jullie beiden en veel liefs! ❤

Stefanie