We vallen deze keer meteen met de deur in huis want we hebben een vraag voor je. Hoe is het met jouw relatie sinds jullie een kindje hebben gekregen? Hoe doen jullie het samen? Voel je je daar happy bij, of zou je sommige dingen graag anders zien?

We hebben de afgelopen jaren heel veel gesprekken met moeders daarover gevoerd.
Niet alleen met klanten, maar ook met onze vriendinnen, zussen en elkaar. Bottom line van al die gesprekken: een relatie goed (en leuk!) houden nadat er kinderen zijn gekomen, gaat niet vanzelf. En velen van ons stoeien ermee.

Wist je bijvoorbeeld dat 1:3 stellen binnen een jaar nadat er een kind gekomen is, uit elkaar gaat?

1 op de 3!!! Dat is echt veel.

Niet bepaald het resultaat wat die stellen voor ogen hadden toen ze besloten samen een kind op de wereld te willen zetten. De druk op een relatie neemt toe als er kinderen komen. En dat kan over van alles en nog wat gaan.

Om maar wat te noemen:
 • Onenigheid over hoe je het met je baby moet aanpakken.
 • Jaloezie die opspeelt als je partner weer aan het werk gaat en zijn of haar ‘gewone’ leven weer moeiteloos lijkt op te pakken en jij dag in dag uit thuis met een onrustige baby zit.
 • Jullie zijn allebei dood- en doodmoe. En dat duurt waarschijnlijk nog wel even. Dan heb je allebei iets nodig, terwijl de ander maar weinig of niks te geven heeft.
 • Je voelt je niet gesteund in alles wat je thuis met je kleintje erbij voor elkaar moet krijgen.

Op het moment dat je baby geboren is, zit je van het ene op het andere moment in een nieuwe, meer dan fulltime baan. Gewoontes en patronen die je samen met je partner in de loop van de tijd hebt opgebouwd zijn niet berekend op die nieuwe baan.

Je zult samen je taken opnieuw moeten gaan bezien en nieuwe patronen gaan maken.

We geven je een paar tips hoe je op een fijne manier met elkaar in contact kan blijven.
 1. Blijf met elkaar praten. Praat over je verwachtingen van elkaar. Bespreek wat je fijn en niet fijn vindt en maak afspraken die voor jullie allebei kloppen.
 2. Maak een moment echt contact met elkaar voordat jullie, ieder op zijn eigen manier, aan de dag gaan beginnen. Je partner gaat bijvoorbeeld de deur uit om te werken en jij blijft thuis. Kijk elkaar een moment in de ogen en doe dat bewust en met een intentie: ik hou van jou, ik zie jou, ik hoor jou. Wij horen bij elkaar.
 3. Als je door de dag heen je partner thuis bezig ziet, zie dan meer dan waar jullie nu vooral heel druk mee zijn (flesjes, hapjes, papjes, luiers, slaapjes, enz.). Maak bewust contact met wat je, toen jullie elkaar net kenden, zo leuk aan hem vond. Waar je voor gevallen bent. Zie dat weer even heel precies voor je en hoe je je toen voelde. Dat helpt je om nu weer te voelen dat jullie samen een basis hebben, los van je kindje.
Good luck!

Liefs,

Dominique en Evelyne

P.S. We helpen moeders in die eerste, turbulente tijd met hun baby. Er zijn een aantal manieren waarop we dat doen. Kijk maar eens of er iets voor je bij zit:

 • Ons moederprogramma “Van grijze mist naar roze wolk” helpt jou om je gelukkiger te voelen en meer te kunnen genieten. Meer informatie vind je hier.
 • We begeleiden moeders met 1 op 1 gesprekken. Dat doen we in onze praktijkruimte of via skype. Je kunt heel gemakkelijk een gratis gesprek met een van ons inplannen om te kijken of dat wat voor je is.
 • Veel moeders struggelen om in een ritme met hun kindje te komen. Ze snakken naar weer wat meer tijd voor zichzelf. Onze minicursus “Meer rust en ritme in de dagen met je baby, zo doe je dat” helpt je daarbij.
 • Wil je meer controle over je dagen zodat je ook weer wat meer aan elkaar toe komt? Ga je dagen plannen! En heus, we weten dat je met een baby lang niet àlles kunt plannen, maar een hele hoop ook wel. Dat geeft overzicht en structuur. Onze dagplanner helpt je daarbij en kun je zo van onze website downloaden. Super easy;-)
Malcare WordPress Security