Het klinkt zo eenvoudig; ‘liefde voor jezelf’, ‘maak contact met je zelfliefde’, ‘leef vanuit je hart en niet vanuit je hoofd’. Maar hoe doe je dat nou? Hoe leef je vanuit je hart en niet vanuit je hoofd, hoe leef je vanuit je overstromende zelfliefde als je net een kleintje hebt? Hoe doe je dat als je in de waan van de dag jezelf op de been probeert te houden, als je alles eigenlijk maar net gerealiseerd krijgt op een dag? Hoe doe je dat als je jezelf in een overlevingsstand hebt gezet? Een overlevingsstand die jou een schijnveiligheid biedt, omdat je anders bang bent dat je gaat huilen en niet meer ophoudt….

Dat is niet voor iedereen makkelijk.

En dat is nou juist precies stap 1.
Toegeven dat het voor jou op dit moment niet heel eenvoudig is om contact met jezelf te maken. Gewoonweg omdat je focus ligt op overleven. Je focus ligt op al het nieuwe of al het extra dat jij er nu bijgekregen hebt. Jouw focus ligt op alles wat ‘moet’, alles wat ‘zwaar’ is, alles wat NIET gaat en alles wat je energie kost. Natuurlijk vind je het ook leuk en tof en natuurlijk doe je het met heel veel liefde voor iedereen om je heen. Maar dat zijn niet de momenten waar jouw focus naartoe gaat. Jouw focus gaat naar zwaar, heftig en moe. En dat is voor nu even helemaal ok.

Je bent namelijk niet alleen.

Samen met jou zijn er op dit moment vele moeders die zich zo voelen. Die aan het overleven zijn en die niet kunnen genieten. Moeders die niet aan zichzelf toekomen en moeders die leven vanuit hun hoofd in plaats vanuit hun hart.
Geef het toe….
Wees mild voor jezelf….
Het is niet erg…
Dit is zo gegroeid en dit kan je vanaf nu anders doen.

Stap 2 is kijken naar wat je allemaal al WEL doet, wat er allemaal wel fijn loopt en wat je allemaal wel voor elkaar krijgt. Wees blij om alles wat lukt. Vier de momenten en de dingen die je wel doet en behaalt, al zijn ze nog zo klein. Schrijf ze op, teken er ballonnen, bloemen, sterren en slingers bij. Dit heb jij allemaal al wél voor elkaar gekregen vandaag en afgelopen tijd! JIJ hebt dit alles voor elkaar gekregen, groot, klein, recent of even geleden. Zie eens wat een fantastische dingen je al gedaan hebt!

En stel dat jouw hoofd zegt dat je nog veel meer had kunnen doen vandaag; snoer je hoofd de mond! Count your wins! Lift je mondhoeken en glimlach, glimlach naar jezelf.

Vanuit de energie die de ‘wins’ met zich meeneemt, vanuit een blij en fijn gevoel, vanuit jouw glimlach kun je in stap 3 naar jouw liefde voor jezelf. Naar dat warme, stromende gevoel van ‘WAUW! Wat heb ik allemaal voor moois gedaan’, naar jouw kracht en naar jouw bron waar alles begint met stromen. Ieder mens heeft een overvloed aan liefde, een overvloed aan kunnen en een overvloed aan kracht. Die bron waar dat begint is jouw zelfliefde. Ga er eens een tijdje zitten, kijk eens wat voor energie daar allemaal stroomt en begint. Dit is jouw plek, dit is jouw eigen onuitputtelijke bron.

Als je een aantal keer per dag contact maakt met deze plek, jezelf een glimlach en liefde geeft, voelt hoeveel energie je hebt, dan zal je afscheid gaan nemen van je overlevingsstand. Je zal gaan leven vanuit je hart. Je zal mild voor jezelf worden en je zal meer gaan genieten. Van kleine en grote momenten, van iedereen om je heen en last but not least van jezelf.

Malcare WordPress Security