Selecteer een pagina

Weet je dat ruim 1 op de 5 gezinnen in Nederland een eenoudergezin is? En dat het merendeel daarvan een alleenstaande moeder is?
Bewust of onbewust hiervoor kiezen maakt niet uit;

it’s a hell of a job!

Ik maak een diepe buiging voor al die alleenstaande moeders. Want naast al het superleuke van het moederschap zijn er ook genoeg momenten die ronduit zwaar zijn.
En alles, werkelijk alles ligt op jouw schouders, alle beslissingen, alle verantwoordelijkheden, alle verzorging en als klap op de vuurpijl de hele opvoeding!

In onze coachpraktijk merken wij vaak dat zo’n supersterke moeder aan de ene kant zich heel bewust is van haar keuze, de hulp rondom haar gezin bijvoorbeeld goed geregeld heeft, heeft overdacht waar ze aan zou beginnen. Maar aan de ander kant zien we ook een strengheid die ze vaak onbewust voor zichzelf heeft. ‘Ik wilde dit toch zo graag? Dan moet ik ook niet zeuren.’ ‘Ik heb voor dit leven gekozen, dan val ik er ook geen anderen mee lastig.’

Maar lieve mooie mama, geef jezelf wat credits, wees lief voor jezelf, kijk naar je successen, kijk naar wat je allemaal doet, kijk naar de snuitjes van je kind(eren) en vier het leven.

Je doet het hartstikke goed.