Toen ik, Dominique, van mijn eerste beviel had ik het geluk dat ik al vrij vlot na de bevalling bij Heleen terecht kwam. Heleen gaf babymassage. In een mooie lichte kamer bovenin haar huis zaten we met een klein groepje vrouwen een hele ochtend op de grond met onze piepjonge baby’tjes voor ons. Amandelolie, zachte muziek, alle tijd en heerlijk in verbinding met mijn mannetje.
Heleen vertelde al meteen in de eerste les dat de basis voor je baby bij massage vertragen is. Er werd niet uitgelegd waarom maar gewoon dat het fijn is voor je baby. En dus deed ik het.
Voor mijn gevoel overdreven langzaam (en dan nog mocht het soms trager!) genoot Lieuwe van die wekelijkse uurtjes en zag ik wat het effect op hem was. Hij ontspande zich, deed echt zijn oogjes open en keek naar mij, maakte contact en viel soms even heerlijk in slaap.

Tegenwoordig geef ik regelmatig trainingen aan kraamverzorgsters o.a. over Hechting met je baby. Daarin vertel ik ook, net als Heleen, hoe belangrijk dat vertragen is. Maar ik weet nu (en dat vind ik nog fijner dan het zomaar aan te nemen 😉 ) dat er zelfs een wetenschappelijke reden is waarom vertragen zo fijn is voor je baby. Zonder al te veel in details te treden; gewoonweg omdat de verbindingen in de hersenen van jouw baby de eerste 2,5 jaar na de geboorte nog volop in aanleg zijn!
Hij of zij kan dus simpel gezegd de snelheid waarmee wij leven en handelen (nog) niet aan. Vertragen is daarom een must voor je baby.

Vertragen heeft nóg een voordeel. Een voordeel voor jou. Je zet jezelf in een rustigere stand, je ademhaling en je hartslag gaan omlaag, je hebt meer focus, meer aandacht, en misschien neem je daardoor zelfs meer tijd. En dat alles voelt jouw baby. Vanuit deze rustige energie is verbinding maken met je kindje heel gemakkelijk, want hij wil wel!
Verbinding en met je volle aandacht bij je kindje zijn komt de hechting tussen jou en hem ten goede, want alles wat aandacht krijgt groeit.
Probeer het eens! En als je al vertraagd, doe het nog bewuster, met nog meer verbinding en nog meer liefde rechtstreeks vanuit je hart. Ik ben benieuwd of je verschil merkt. Laat je het me weten??

Liefs Dominique

Malcare WordPress Security